Actualitat

500 persones es solidaritzen amb la primera Regata Carla per investigar la Síndrome de Rett

3 abril, 2016

Més de 500 persones s’han abocat en la celebració de la “I Regata Carla. Curem la Síndrome de Rett” que ha tingut lloc aquest dissabte i diumenge al Club Nàutic de Sant Feliu de Guíxols. Tots els fons recollits en aquesta cita solidària es donaran a l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (Idibell) per contribuir a finançar els estudis que busquen la cura per aquesta malaltia.

Una festa esportiva i solidària

La regata solidària, organitzada al Club Nàutic Sant Feliu en col·laboració amb la Federació Catalana de Vela i l’Associació Catalana de Classe Optimist, ha comptat amb la participació de 82 regatistes dels grups 1, 2 i 3 d’Optimist.

Arnau Gelpi (CN El Balís) ha fet l’or en grup 1, seguit del seu company de club Sebastián Riquelme i d’Elba Martínez (CM Torredembarra) en segon i tercer lloc. En grup 2, Daniel Garcia (CN Masnou) ha fet el primer lloc d’un podi que han completat Joel Freymuth (CN Vilanova) i David Peña (CN Premià). Finalment, en grup 3, Izan Codinachs del CN Sant Feliu ha quedat primer, Adrià Morales (CV Palamós) segon i Xavier Barnola (CN Premià) tercer.

Aquest esdeveniment s’ha celebrat en memòria de la Carla Griñó Aixalà, una regatista que va morir l’any passat a causa de la Síndrome de RETT i que representava tots els valors de companyonia, esforç i passió d’aquest esport. És per això que abans de l’inici de la regata aquest dissabte, els optimistes van solidaritzar-se amb la causa homenatjant la Carla fent una aplaudida coreografia dins de la badia per escriure les lletres del seu nom, i posteriorment llançant globus al cel abans de començar la competició.

L’entrega de premis de la I Regata Carla s’ha fet aquest diumenge després de la botifarrada popular de clausura de la competició i ha anat a càrrec de l’equip del programa “Amb molt de gust” de Rac1. Ha comptat també amb les intervencions del president del Club Nàutic Sant Feliu, Albert Rosés, l’alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas i el cap d’urgències de l’Hospital Josep Trueta de Girona, Pere Riembau.

 

Més enllà del mar

La I Regata Carla ha aplegat també diversos esdeveniments i activitats a terra com els concerts de “Les veus del Gospel” de Sant Cugat del Vallès o del grup “Our Ban” a les instal·lacions del Club Nàutic o un concert de pagament solidari a l’església del monestir de la mà de la Divina Mysteria. També s’han organitzat sortejos, la marca de cervesa La Brava ha tingut ha muntat al llarg del cap de setmana un estand on comprar una cervesa fent una aportació d’un euro i el xef Nando Jubany ha creat uns bombons inspirats en el somriure de la Carla que es comercialitzaran en diverses pastisseries locals i que serviran per seguir recaptant fons per la causa.

 

La Síndrome de RETT, una malaltia per investigar

La Síndrome de RETT és la segona causa més freqüent de retard mental en les nenes, després de la Síndrome de Down. Es tracta d’una malaltia del desenvolupament neuronal que afecta només les nenes i que apareix entre els 6 mesos i els dos anys.

El RETT es produeix per una alteració del cromosoma X que afecta les capacitats intel·lectuals, motores i socials dels pacients i que els converteix en dependents al 100%.  

Actualment no existeix cap cura per aquesta malaltia, però els estudis liderats pel doctor Manel Esteller apunten que existeix la possibilitat de curar-la. De fet, el seu equip ja ha identificat diversos fàrmacs que podrien millorar-ne alguns dels símptomes, però fa falta finançament per poder seguir investigant.

 

Un èxit amb projecció de futur

Tant les entitats col·laboradores amb la I Regata Carla com els organitzadors de l’esdeveniment es mostren d’allò més satisfets amb l’èxit de la primera edició d’aquesta cita i confien en que segueixi creixent al llarg dels propers anys. De fet, es seguiran organitzant activitats al llarg de l’any per recaptar fons.

El Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols, amb el recolzament de l’ajuntament de la ciutat, s’ha compromès en acollir la Regata Carla almenys durant les primeres tres edicions.

 

 

Social: Share on Facebook Tweet about this on Twitter

Sponsors

Com arribar al Club?