Últimes actualitats

 1. S’instal·len els primers 15 hàbitats artificials Biohut al CNSFG

  18 Novembre, 2021

  Aquest dijous s’han instal·lat al Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols 15 hàbitats artificials Biohut per protegir els peixos alevins dels seus potencials depredadors fins que augmentin de talla. Es tracta del primer port de l’estat espanyol en participar d’aquest projecte, que ja compta amb milers de Biohuts instal·lats en països com França o Dinamarca.

  La finalitat del club nàutic ganxó amb aquest projecte és triple: en primer lloc, augmentar el nombre de peixos donant refugi i aliment als alevins i evitant que altres espècies depredadores de mida més gran se’ls mengin; en segon lloc, la sensibilització i el respecte envers al mar, que es treballaran per mitjà de la instal·lació de quatre Biohuts “mini” addicionals que es poden treure de l’aigua per fer formació als infants d’entre 8 i 12 anys amb divulgació de la vida subaquàtica al port; i en tercer lloc, anualment es faran estudis científics amb recompte d’espècies i es coneixerà el comportament i l’evolució en el temps de les espècies marines dins del port.

  La instal·lació dels Biohuts sota els pantalans del CNSFG ha anat a càrrec de l’empresa Ecocean, una entitat que vetlla per la restauració ecològica i el suport a les funcions dels ecosistemes que ha escollit el club ganxó per participar al projecte per les seves aigües netes, els pantalans flotants i la fondària superior als 8 metres del seu port. (més…)

  Social: Share on Facebook Tweet about this on Twitter

 2. Col·laborem amb les jornades de conscienciació i neteja del fons marí de Piscis Diving

  11 Novembre, 2021

  60 voluntaris tant terrestres com subaquàtics van participar el 23 i 24 d’octubre a les jornades de neteja i conscienciació que organitza Piscis Diving des del 1999 i que van comptar amb la col•laboració del CNSFG, que va donar suport a l’organització, a l’extracció de deixalles pesants amb la grua i a l’avituallament per mitjà del Tinglado.

  L’objectiu principal de la neteja van ser un any més les línies de fil de pescar que castiguen les zones de Port Salvi, les Planetes i Palm Beach. També es van extreure voluminosos com uns andamis, puntals i mampares de ferro i objectes curiosos com un ull de vidre.

  Des de Piscis Diving han fet arribar el seu agraïment al CNSFG i a Ports de la Generalitat per tenir un port ganxó cada dia més net però recorden que a Catalunya s’ha perdut un 25% de la biodiversitat els darrers 25 anys i que per tant cal seguir netejant, denunciar l’espoli, l’extracció furtiva i la contaminació i seguir conscienciant la població que fa falta un canvi urgent per preservar el nostre entorn.

  Social: Share on Facebook Tweet about this on Twitter

 3. Els alumnes de 5è tornen a navegar amb l’Esport Blau al CNSFG

  27 Octubre, 2021

  Des del passat setembre, gràcies al programa Esport Blau Escolar, un centenar d’alumnes de primària de les escoles l’Estació i l’Ardenya naveguen un cop a la setmana, durant tot un trimestre, des de les instal·lacions del Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols.

  Aquest programa de Vela Escolar -que té com a objectiu aproximar i promoure la vela entre els alumnes de 5è de primària dels centres educatius del litoral català– neix l’any 2017 i està impulsat per la Federació Catalana de Vela, el Consell Català de l’Esport, el departament d’Educació i els Consells Esportius de Catalunya, amb la col·laboració dels Clubs / Escoles de Vela i dels ajuntaments i Centres Educatius dels municipis adherits. (més…)

  Social: Share on Facebook Tweet about this on Twitter

 4. El CNSFG, el primer port d’Espanya que instal•larà biohuts per protegir els peixos alevins dels depredadors

  14 Octubre, 2021

  El Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols serà el primer port de l’estat espanyol en incorporar 15 hàbitats artificials biohut sota els pantalans per donar refugi a les espècies de peixos alevins i protegir-les dels depredadors fins que augmentin de talla.

  L’anunci que Sant Feliu de Guíxols ha estat la ciutat escollida pel projecte s’ha fet aquest dijous a l’estand de la Generalitat al Saló Nàutic de Barcelona. La presentació l’han fet conjuntament el CNSFG i Ecocean, una entitat que vetlla per la restauració ecològica i el suport a les funcions dels ecosistemes que ha escollit el club ganxó per participar al projecte per les seves aigües netes, els pantalans flotants i la fondària superior als 8 metres del seu port.

  Actualment Ecocean té més de 4.000 biohuts instal·lats en països com França o Dinamarca. Gilles Lecaillon, CEO d’Ecocean, assegura que “els estudis que s’hi ha fet avalen clarament l’èxit del sistema. Per nosaltres és una gran satisfacció portar el projecte a Espanya i a Catalunya de la mà d’un port com el del Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols”. (més…)

  Social: Share on Facebook Tweet about this on Twitter

 5. Ràpida i exitosa extinció d’un incendi en una embarcació del Club

  5 Octubre, 2021

  La tarda del 3 d’octubre, al voltant de les 16:00h, es va produir un incendi en una embarcació que afortunadament es va resoldre de forma exitosa.

  Gràcies a una persona passant que va donar l’avís de fum a marineria, a la ràpida intervenció del personal del Club Nàutic , a la col·laboració d’un soci ex bomber que es trobava a les immediacions del punt de l’incendi i a l’arribada dels bombers en només 15 minuts, es va poder apagar el foc abans que cremés el casc de l’embarcació i provoqués en conseqüència un sinistre de major magnitud.

  Cap de les embarcacions del voltant, que van ser evacuades per prevenció, van patir cap desperfecte.

  L’origen del foc hauria estar possiblement un curtcircuït. Des del cos de Bombers van felicitar el Club Nàutic per la rapidesa i la diligència amb què es va resoldre la situació.

  Social: Share on Facebook Tweet about this on Twitter

Sponsors


Col·laboradors

Com arribar al Club?

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de privacitat

ACEPTAR
Aviso de cookies