Actualitat

Visita del director general de Ports al tram final de les obres de reparació del Gloria

30 Juliol, 2020

El director general de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez, acompanyat de l’alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas, ha visitat aquest dijous les obres de reparació del port de Sant Feliu de Guíxols, on Ports ha invertit 1,7 milions d’euros a reformar la part final del dic amb 402 blocs de formigó i 2.000 tones d’escullera. Ara s’ha de pavimentar la zona de treball.

 

La intervenció de Ports

El  port de Sant Feliu de Guíxols va patir danys estructurals a l’extrem del dic de recer del costat de la bocana, per l’acció de l’onatge del temporal Gloria. Les obres de reparació han consistit en la reposició d’escullera i blocs de formigó a la part afectada del final del dic per assegurar l’estabilitat del dic i garantir la seguretat dels usuaris i de les instal·lacions. També s’ha rehabilitat la balisa verda un emblema de la ciutat. Les obres d’emergència han tingut un cost d’1,7 milions d’euros i es preveuen finalitzar a finals de setembre o inicis d’octubre.

El tram final del dic de recer del costat de la bocana queda fora de l’àmbit de protecció del dic exempt, per això va patir una pèrdua important de blocs de formigó, a causa del temporal. El projecte d’obres ha comprès la reposició de 2.041 tones de peces d’escullera i la col·locació de 424 blocs de formigó a l’extrem del dic. Així, s’han construït en el mateix port, 284 blocs de formigó de 40 tones per unitat, que s’han ubicat a la zona on va impactar més l’onatge, i 140 blocs de 18 tones per unitat que s’han col·locat a la zona on impacta menys el temporal. Els blocs s’han col·locat amb una grua de grans dimensions, de 250 tones.

 

Les tasques pendents

Un cop col·locats els blocs de formigó s’ha de pavimentar una part del moll i de la zona de passeig, així com l’esplanada on s’han construït els blocs de formigó. Aquesta pavimentació es farà passada la temporada d’estiu, a finals de setembre o principis d’octubre, per no interferir en l’activitat del port.

A més, s’ha tornat a col·locar la balisa verda amb desperfectes a causa del temporal, que serveix per senyalitzar l’entrada dels vaixells al port i que és tot un emblema per a la ciutat guixolenca.

 

Social: Share on Facebook Tweet about this on Twitter

Sponsors


Col·laboradors

Com arribar al Club?

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de privacitat

ACEPTAR
Aviso de cookies