Actualitat

Els alumnes de 5è tornen a navegar amb l’Esport Blau al CNSFG

27 Octubre, 2021

Des del passat setembre, gràcies al programa Esport Blau Escolar, un centenar d’alumnes de primària de les escoles l’Estació i l’Ardenya naveguen un cop a la setmana, durant tot un trimestre, des de les instal·lacions del Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols.

Aquest programa de Vela Escolar -que té com a objectiu aproximar i promoure la vela entre els alumnes de 5è de primària dels centres educatius del litoral català– neix l’any 2017 i està impulsat per la Federació Catalana de Vela, el Consell Català de l’Esport, el departament d’Educació i els Consells Esportius de Catalunya, amb la col·laboració dels Clubs / Escoles de Vela i dels ajuntaments i Centres Educatius dels municipis adherits.

El programa -guardonat a la 3a edició dels Guardons de l’Esport en la categoria “Educació i Esport de Lleure”- combina educació i esport, i proposa una activitat de formació poliesportiva en l’esport de la vela integrada dintre de l’assignatura d’Educació Física. Els pilars de l’Esport Blau Escolar són: la pràctica esportiva de la vela, el respecte al medi i a les nostres arrels, el treball en equip i l’amor pel mar.

Els continguts dels programa se centren en la recent actualització de la metodologia en l’ensenyament de la vela. Aquesta actualització, permet transmetre, d’una manera molt pràctica i propera, tots els coneixements, detalls i matisos que fan de la vela un esport apassionant. La gran novetat introduïda consisteix en dotar d’una estructura de conceptes amb un gran ventall d’exercicis perquè aquests conceptes siguin més fàcils d’assimilar i, sobretot, d’interioritzar, fent possible que l’esport de la vela sigui més fàcil i engrescador que mai.

Es preveu que, al finalitzar el curs 2021/2022, l’Esport Blau Escolar haurà format un total de 8.400 alumnes de 25 municipis de Catalunya.

Totes les activitats d’aquest programa segueixen tots protocols de seguretat i higiene establerts per la secretaria general de l’Esport de la Generalitat de Catalunya per fer front a la COVID-19.

Social: Share on Facebook Tweet about this on Twitter

Sponsors


Col·laboradors

Com arribar al Club?

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de privacitat

ACEPTAR
Aviso de cookies