El regatista del Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols, Izan Codinachs, ha aconseguit un 10è lloc absolut al Campionat d’Espanya de la classe Optimist celebrat del 31 de març al 3 d’abril a Baiona (Galícia). També ha quedat 9è sub16 i 6è masculí.

Transcurs del campionat

Dels quatre dies de competició i del total de dotze regates programades, només se’n van poder disputar cinc sense possibilitat de fase final.

El primer dia les condicions van ser molt difícils i van impedir disputar cap regata tot i sortir a l’aigua.

La segona jornada es van fer proves amb una direcció de sud-oest i una intensitat de vent que no superava els quinze nusos que van permetre a l’Izan Codinachs començar el campionat amb una molt merescuda primera posició, la qual cosa el va col·locar líder del campionat. Durant les tres proves següents el vent va caure fins a deu nusos, amb resultats molt correctes de vuit, vint-i-u i onze  respectivament.

El tercer dia no es va poder realitzar cap prova arran de la manca de vent i no hi haver possibilitat ni de sortir a l’aigua.

El quart i últim dia de regates va ser molt similar al primer, però una briseta del nord de set nusos de vent va permetre realitzar l’última prova del campionat, amb un onze com a tancament del campionat. Aquest dia la corrent va ser decisiva, ja que era molt forta pel poc vent que hi havia i complicava molt la duració de la regata.