38 vaixells amb uns 140 tripulants ja s’han inscrit a la Guíxols Medes, que tindrà lloc aquest 14 i 15 de setembre al Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols. Es tracta de la 48a edició d’aquest esdeveniment que és la regata de creuers organitzada ininterrompudament més antiga de Catalunya.

La prova és de nivell N1, utilitza medicions ORC i és puntuable en tres categories: Tripulació, Solidari i ADos. En aqusta darrera categoria, serà puntuable pel campionat de Catalunya.

S’esperen creuers de tota Catalunya però també amb bandera d’altres països com Itàlia, Bèlgica o França. Els participants sortiran dissabte 14 de setembre de Sant Feliu (11:00h) cap al nord i vorejaran les Illes Medes resseguint un recorregut de 75 milles nàutiques. La tornada està prevista pel 15 de setembre de nou al port de Sant Feliu de Guíxols.

Els navegants poden estar una vintena d’hores a l’aigua i la meteorologia i especialment el vent jugaran un paper clau per definir la durada de la prova. Els guanyadors d’aquesta regata seran premiats amb lingots de plata: un quilo pel primer, mig quilo pel segon i un quart de quilo pel tercer. L’entrega de premis està prevista per diumenge a les 2 de la tarda.