Actualitat

La Universitat de Girona realitza proves de robòtica submarina a les instal·lacions del Club Nàutic

19 novembre, 2016

Una de les línies d’investigació de la Universitat de Girona és la robòtica submarina, i des de fa ja més de 4 anys el Club Nàutic col·labora oferint les seves instal·lacions per a la realització de proves al port de Sant Feliu de Guíxols. Recentment, la UdG ha realitzat experiments pel projecte Europeu SUNRISE, amb l’objectiu de demostrar la possibilitat de tenir vehicles autònoms submarins (AUV) permanentment dins el mar.

Per aconseguir aquest objectiu, s’han realitzat proves d’estacionament automàtic dins una mena de gàbia. En aquestes proves, en primer lloc, el robot localitza acústicament l’estació fins a apropar-s’hi a pocs metres. A continuació, el robot detecta visualment uns llums que indiquen la entrada de la gàbia, i utilitza aquesta referència per a entrar-hi. Un cop a dins, el robot atura els seus propulsors i es manté a dins fins a rebre una nova missió des de l’exterior, mitjançant una connexió a internet.

Les proves realitzades al port de Sant Feliu de Guíxols han permès validar els sistemes i demostrar la viabilitat del projecte. L’equip de la UdG realitzarà els experiments finals del projecte en el port de La Spezia a Itàlia, on equips d’altres universitats Europees demostraran noves capacitats relacionades amb robòtica i comunicacions submarines.

 

Social: Share on Facebook Tweet about this on Twitter

Sponsors


Collaborateurs

Comment rejoindre Club?

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de privacitat

ACEPTAR
Aviso de cookies