Reserva el teu amarrador:

Últimes actualitats

Actualitats

Ramon Figueras en Europa i Nora Garcia i Mariona Ventura en 420 s’imposen a l’estrena de la VII Guíxols Cup

16 Gener, 2022

El Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols ha encetat aquest cap de setmana la VII Guíxols Cup en les modalitats d’Europa i 420. Hi han participat un total de 40 regatistes; 26 ho han fet en classe Europa i 7 parelles ho han fet en 420.

En Europa, l’or ha estat per Ramon Figueras del Club Nàutic Costa Brava & Club Vela Palamós, la plata per Dani Cabré del Club Nàutic El Masnou i el bronze per Isaac Vilà del Club Nàutic l’Estartit.

En 420, s’han imposat Nora Garcia i Mariona Ventura del Club Nàutic El Masnou en primer lloc, seguides en segona posició dels seus companys de club Alejandro De Maqua i Pol Mateu i del duet format per Pau Llibre i Alberto Marsans del Club Nàutic El Balís en tercer lloc.

 

El vent escàs condiciona la regata

El temps ha estat un factor decisiu a la Guíxols Cup d’enguany. Dissabte no es va poder celebrar cap prova arran de l’escassetat de vent i ha estat aquest diumenge quan s’han pogut disputar 3 proves de cada categoria.

La complicada situació meteorològica ha obligat a avançar l’inici de la regata de diumenge per aprofitar el vent de terral del matí. La senyal d’atenció de la primera prova s’ha donat a les 9 del matí i la competició s’ha allargat fins cap al migdia quan la manca de vent, de nou, ha marcat el final de la competició.

Des de la Federació Catalana de Vela s’ha elogiat la bona organització i gestió del Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols davant de la complicada situació meteorològica i s’ha titllat d’encert la decisió d’avançar l’hora de les proves per assegurar la celebració de la regata.

A l’entrega de premis d’aquest cap de setmana hi han assistit el vicepresident de la Federació Catalana de Vela Josep Maria Isern, el secretari de la classe Europa Jesús Tello, la regidora de Turisme i Esdeveniments de Ciutat de Sant Feliu de Guíxols Núria Cucharero i el comodor del Club Nàutic SFG Antoni Sabaté.

La VII Guíxols Cup seguirà el cap de setmana del 5 i 6 de febrer amb les classes ILCA i finalitzarà el 26 i 27 de febrer amb els Optimist.


S’instal·len els primers 15 hàbitats artificials Biohut al CNSFG

18 Novembre, 2021

Aquest dijous s’han instal·lat al Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols 15 hàbitats artificials Biohut per protegir els peixos alevins dels seus potencials depredadors fins que augmentin de talla. Es tracta del primer port de l’estat espanyol en participar d’aquest projecte, que ja compta amb milers de Biohuts instal·lats en països com França o Dinamarca.

La finalitat del club nàutic ganxó amb aquest projecte és triple: en primer lloc, augmentar el nombre de peixos donant refugi i aliment als alevins i evitant que altres espècies depredadores de mida més gran se’ls mengin; en segon lloc, la sensibilització i el respecte envers al mar, que es treballaran per mitjà de la instal·lació de quatre Biohuts “mini” addicionals que es poden treure de l’aigua per fer formació als infants d’entre 8 i 12 anys amb divulgació de la vida subaquàtica al port; i en tercer lloc, anualment es faran estudis científics amb recompte d’espècies i es coneixerà el comportament i l’evolució en el temps de les espècies marines dins del port.

La instal·lació dels Biohuts sota els pantalans del CNSFG ha anat a càrrec de l’empresa Ecocean, una entitat que vetlla per la restauració ecològica i el suport a les funcions dels ecosistemes que ha escollit el club ganxó per participar al projecte per les seves aigües netes, els pantalans flotants i la fondària superior als 8 metres del seu port. Llegir més…+


Col·laborem amb les jornades de conscienciació i neteja del fons marí de Piscis Diving

11 Novembre, 2021

60 voluntaris tant terrestres com subaquàtics van participar el 23 i 24 d’octubre a les jornades de neteja i conscienciació que organitza Piscis Diving des del 1999 i que van comptar amb la col•laboració del CNSFG, que va donar suport a l’organització, a l’extracció de deixalles pesants amb la grua i a l’avituallament per mitjà del Tinglado.

L’objectiu principal de la neteja van ser un any més les línies de fil de pescar que castiguen les zones de Port Salvi, les Planetes i Palm Beach. També es van extreure voluminosos com uns andamis, puntals i mampares de ferro i objectes curiosos com un ull de vidre.

Des de Piscis Diving han fet arribar el seu agraïment al CNSFG i a Ports de la Generalitat per tenir un port ganxó cada dia més net però recorden que a Catalunya s’ha perdut un 25% de la biodiversitat els darrers 25 anys i que per tant cal seguir netejant, denunciar l’espoli, l’extracció furtiva i la contaminació i seguir conscienciant la població que fa falta un canvi urgent per preservar el nostre entorn.


Sponsors


Col·laboradors

Com arribar al Club?

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de privacitat

ACEPTAR
Aviso de cookies