El Club Nàutic Sant Feliu ha fet una cessió de documentació a l’Arxiu Municipal de Sant Feliu de Guíxols. La signatura del document de cessió l’han realitzat aquest divendres 3 de juny a la sala de plens municipal l’alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas, i el president del Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols, Albert Rosés.

Aportació per dues vies

L’aportació de documentació s’ha fet per dues vies. D’una banda, s’ha cedit en règim de donació a l’ajuntament de Sant Feliu de Guíxols un plec de documentació generada de manera discontínua entre els anys 1912 i 1940 per la Corporació de Pràctics de Sant Feliu de Guíxols. Aquests documents consisteixen majoritàriament en correspondència, però també hi ha algunes notes soltes on s’assenyala el tonatge d’embarcacions concretes i butlletins informatius i normatius relatius a les activitats portuàries o a la dels pràctics. Aquests documents s’han localitzat enmig del fons documental del Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols durant el tractament arxivístic de la documentació del Club i s’afegiran als documents que l’Arxiu Municipal conserva sobre aquesta corporació.

D’altra banda, el Club Nàutic cedirà el seu fons documental general al llarg de més de 60 anys d’història a l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols en règim de comodat per garantir la seva conservació i divulgació. Aquest fons és d’un alt valor cultural i informatiu i recull el testimoni d’una etapa cabdal de la història de Sant Feliu de Guíxols generada a partir de les actuacions desplegades pel CNSFG per a la promoció i defensa de les activitats nàutiques des d’una vessant cultural, social i esportiva.

Conservació i Recuperació de la memòria nàutica

El president del Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols, Albert Rosés, considera que aquesta cessió “ajudarà a la conservació i recuperació de la memòria nàutica de la ciutat i de ben segur ajudarà també a acostar el port i les seves activitats a la ciutat, objectiu que l’actual junta directiva persegueix des de la seva arribada a l’any 2012”.