S’ha hissat a la platja gran de Sant Feliu de Guíxols la Bandera Blava, que un any més han obtingut aquesta platja i la de Sant Pol.

Aquesta distinció està atorgada per la Fundació Europea d’Educació Ambiental a totes les platges que compleixen una sèrie de condicions ambientals de gestió de la seva zona de bany. La regidora de Platges i Medi Natural, Marifé Larragay, es mostra “molt orgullosa” de tornar a rebre aquesta distinció, que “guardona aquests espais ben gestionats en aspectes com la informació i educació ambiental, la qualitat de l’aigua, la gestió ambiental i la seguretat i serveis”.

Les novetats d’aquest any

Enguany s’han instal.lat noves baranes d’accés a la platja per les quals tenen prioritat d’us les persones amb mobilitat reduïda. També s’ha posat en marxa la neteja de l’aigua amb una barca com també la instal.lació de 10 ancoratges ecològics a la Platja de Sant Pol per protegir la Cymodocea, entre altres actuacions.

S’han creat nous itineraris de snorkel per conèixer les espècies de la nostra costa i fet la instal.lació de 3 noves boies per a fer immersions. A més, les persones que desitgin fumar a les dues platges, que tenen un sector per fumadors i un altre per no fumadors, podran trobar-hi un cendrers reutilitzables.

Platges amb bandera blava

A nivell català, aquset 2022 han rebut el distintiu 94 platges, 26 pertanyen a la demarcació de Girona. Consulta-les aquí.