El Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols i la Real Federación Española de Vela han organitzat del 17 al 21 de juny el Campionat d’Espanya de la classe ILCA 6 amb 120 participants de 10 comunitats autònomes diferents. El català Ricard Castellví ha estat el vencedor del campionat, seguit del balear Tim Lubat en segona posició i del valencià Pedro Adán en tercer lloc.

En global, els representats del País Valencià són els que han fet uns millors resultats.

La regata

La meteorologia ha estat complicada al llarg de tot el campionat, amb un vent incert d’una intensitat no gaire elevada que ha fet puntes màximes de 12 nusos.

En total es van disputar tres proves per grup dimarts i dimecres, una única prova pel grup or dijous arran de la pluja i dues proves per grup aquest divendres.

L’entrega de premis

L’entrega de premis s’ha fet aquest divendres a la tarda i ha anat a càrrec del regidor de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols Jordi Riera, del membre de la junta directiva del CNSFG i representant de la comissió esportiva Jordi Parés, del secretari nacional de la classe ILCA Javier Blanco, de la gerent del CNSFG Maribel Vela i del director esportiu de l’entitat Marc Bozzo.

Balanç de la regata

Des del Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols es fa un balanç molt positiu del Campionat, que ha estat una gran fita per l’entitat i que s’ha organitzat amb molta il·lusió i esforç. S’estima que la competició ha tingut un impacte econòmic d’uns 130.000 euros per la ciutat.

La regata ha comptat amb el suport de la Diputació de Girona, la Federació Catalana de Vela, l’Associació Española de la Classe ILCA i el suport de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols.