El Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols ha organitzat aquest cap de setmana la segona fase de la IX Guíxols Cup amb les classes Europa i 420. 22 regatistes han competit a la primera classe i 16 ho han fet a la segona.

Ramon Figueras del Club Nàutic Costa Brava i Club Vela Palamós s’ha emportat l’or en Europa. L’han seguit al podi Emma Cabré del Club Nàutic El Masnou i Emma Collins del CNCB & CV Palamós.

En 420 s’ha imposat la parella formada per Pau Llibre i Alberto Marsans del Club Nàutic El Balís. Pedro Sotomayor i Pol Carrión del Club Nàutic El Masnou han quedat en segona posició i Joan Hadzi i Quim Serra del CN El Balís s’han emportat el bronze.

Transcurs de la regata

El vent de garbí tan característic de Sant Feliu de Guíxols ha permès celebrar un total de 6 proves per cada classe. El dissabte, amb 14 nusos, es van disputar 4 proves de 420 i 3 d’Europa. Diumenge, amb 10-12 nusos, s’han celebrat 2 classes de 420 i 3 d’Europa.

L’entrega de premis s’ha celebrat aquest diumenge i ha anat a càrrec de Jesús Tello, secretari de la classe Europa, Mireia Borrego, regidora d’Esports de Sant Feliu de Guíxols i Pere Rimbau, membre de la comissió esportiva del CNSFG.

Sumant la primera i la segona fase, uns 110 regatistes han participat a la IX Guíxols Cup.

La història

La Guíxols Cup, que porta el nom de la ciutat de Sant Feliu de Guíxols, va néixer l’any 2016 al Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols amb el suport de la Federació Catalana de Vela i de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols amb els objectius d’organitzar una regata que homenatgés la passió per l’esport de la vela que hi ha al municipi, donar a conèixer la localitat a regatistes i familiars i generar un impacte econòmic positiu.

La Guíxols Cup 2024 està patrocinada per Escola Nàutica Mediñà, Fast Mast, Imnasa i Helena Jornet Finques i compta amb el suport de la Federació Catalana de Vela, la Diputació de Girona i l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols.