Aquest dissabte el Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols es va sumar a la jornada europea de neteja Let’s Clean Up Europe organitzant una activitat de recollida de brossa per la dàrsena del port i la zona de Cala Jonca. Alguns dels participants també van recollir plàstics i ampolles que flotaven al mar.

18 joves, tant de l’equip de regates d’Optimist com dels abonats de l’Escola de Vela, van sumar-se a l’activitat recollint un total de set bosses de brossa. Entre les deixalles hi havia principalment ampolles de plàstic, però també llaunes, burilles de cigarrets, gots de plàstic i paper o bosses d’aperitiu entre altres residus.

Una campanya de sensibilització

L’objectiu d’aquesta campanya europea és sensibilitzar la ciutadania sobre l’abast del problema dels abocaments incontrolats i promoure canvis en els hàbits i el  comportament dels ciutadans a través de l’organització d’accions de neteja voluntària en espais naturals com ara boscos, platges, rius o rieres.

A Catalunya s’han ofert més de 480 activitats de neteja d’entorns naturals, una seixantena de les quals han tingut lloc a comarques de Girona.