Es comunica que en base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i per les afectacions que es preveu que se’n poden derivar, correspon posar el Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) en situació de Prealerta per Onatge.

El Servei Meteorològic de Catalunya informa que a partir de dijous al matí, les onades poden superar els 2,5 metres (maregassa) a tot el litoral català. Hi haurà notable mar de fons de component sud. La distribució geogràfica del fenomen serà de caràcter extens.

La situació de risc contemplada en aquest comunicat es donarà per finalitzada, sense necessitat d’una comunicació de tancament per part del CECAT, un cop acabi el període meteorològic especificat; sempre i quan no s’actualitzi la informació amb una nova comunicació.

Cal recordar que la situació de Prealerta no comporta l’activació del PROCICAT. Aquest avís ja s’ha fet arribar als grups actuants.

Més informació

Podeu consultar les actuacions a fer, els consells i les recomanacions municipals per onatge a l’enllaç http://bit.ly/2cV9Crc