Aquest dimarts 20 de juliol s’ha presentat la 50a edició de la GuíxolsMedes, la regata més antiga de Catalunya organitzada ininterrompudament i que l’11 i 12 de setembre d’aquest 2021 celebra la seva cinquantena edició.

Pel vicepresident del Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols, Melcior Soler, “des del Club Nàutic estem molt honorats, no només per poder celebrar la cinquantena edició de la GuíxolsMedes sinó per haver aconseguit potenciar-la”.

El regidor d’Esports de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, David Oliveras, considera que “és un honor orgull per la ciutat comptar amb una entitat com el Club Nàutic Sant Feliu que genera tant bon nom amb iniciatives com la regata Guíxols Medes, que enguany serà una festa”.

La “GuíxolsMedes”, s’organitza amb el suport de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols i els darrers anys ha incorporat al seu nom el topònim de la ciutat. També són clau per la seva celebració els patrocinadors de la regata: Fundació Damm, Escola Nàutica Mediñà, Fast Mast, Punta Brava Sailing, Helena Jornet Finques i Metropol Nàuticas.

  • La regata

La Guíxols Medes és una regata de Creuer ORC que és puntuable pels Campionats de Catalunya de Solitaris, A2 i altura (Tripulació) que recorre 75 milles nàutiques entre Sant Feliu de Guíxols, la boia Odas, les Illes Medes i torna a Sant Feliu.

La sortida es farà el dissabte 11 de setembre de 2021 a les 12:00h i es farà una crida perquè tota la població pugui acompanyar els regatistes a la sortida des de la punta del moll, per celebrar aquesta important efemèride. Es pretén que, en aquesta edició de la Diada, aquesta activitat nàutica sigui un esdeveniment més de la festivitat.

Els guanyadors d’aquesta regata seran premiats amb nou lingots de plata: un quilo per al primer, mig quilo per al segon i un quart de quilo per al tercer de cada categoria.

Tots els participants a la regata disposaran d’amarradors gratuïts els dies previs i posteriors a la celebració de la mateixa. A més, s’oferirà un menú especial per sopar al Tinglado el dia previ a l’inici de la regata així com un esmorzar al Tinglado abans de la reunió de patrons i la sortida de la regata, a banda d’un dinar popular el diumenge un cop finalitzi la prova pels armadors i la tripulació. Serà una iniciativa festiva, prèvia a l’entrega de guardons, que es farà a l’aire lliure i comptarà amb un sorteig de regals nàutics que es farà complint tots els protocols sanitaris.

  • El llibre commemoratiu

Per commemorar el mig segle de vida de la Regata i homenatjar-ne els participants, s’ha impulsat un llibre commemoratiu escrit pel navegant ganxó Lluís Sureda amb la col·laboració de l’historiador Daniel Pedrero que recull tota la informació de què es disposa sobre la història de la regata, les cròniques de la competició o l’historial de participants i guanyadors a més d’entrevistes i anècdotes dels navegants que hi han pres part al llarg de 50 anys.

El president del Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols, Albert Rosés, destaca al pròleg del llibre que “des de la Junta Directiva del Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols som conscients que tenim un preuat tresor entre les mans i que l’hem de cuidar perquè duri molts anys més i continuï sent un punt de trobada indiscutible per tots els amants de la vela”.