S’ha presentat al Saló Nàutic de Düsseldorf la guia “Ports i Cales de la Costa Brava” que han elaborat conjuntament el Patronat de Turisme de Girona, l’Associació Catalana de Ports Esportius i Turístics de Catalunya (ACPET) i Ports de la Generalitat.

La guia presenta el litoral català de nord a sud i l’organitza en tres zones diferenciades: nord (de Portbou a l’Escala), centre (de l’Estartit a Palamós) i sud (de Platja d’Aro a Blanes), mentre fa una descripció dels magnífics espais naturals de la costa i dels seus ports de referència, i de la oferta turística complementària de la demarcació de Girona. Destacar que aquesta és la primera publicació que es fa sota la mirada del turista nàutic; és a dir, descobrint el litoral de la Costa Brava des del mar.

Els ports catalans ja fa temps que estan treballant en la transició energètica i en la mitigació dels efectes del canvi climàtic. En aquest sentit, la guia conté un reguitzell de recomanacions sobre navegació responsable.

La presentació

S’ha triat Düsseldorf atès que aquesta és la fira del sector nàutic més important d’Europa i una de les més grans del mon a nivell de nombre d’expositors, superfície ocupada i nombre de visitants. L’obertura de l’acte ha estat a càrrec de Montserrat Sierra, directora per Europa central de l’Agència Catalana de Turisme, seguida de l’exposició del contingut de la guia per part de Dunia Coromina del Patronat de Turisme Costa Brava-Girona. Raimon Roca, vicepresident de l’ACPET, ha clausurat l’acte conjuntament amb Marta Domènech, directora general de la Conselleria de Turisme de la Generalitat de Catalunya.

L’oficina de l’Agència Catalana de Turisme a Alemanya ha liderat la convocatòria de la premsa alemanya especialitzada.

Els ports catalans estan treballant, en aquests moments, en la definició d’un conjunt d’itineraris recomenats que completaran la citada guia per tal, també, d’estructurar la oferta turística. Així mateix, el contingut de la guia es pot consultar online a www.costabravaports.com.