Aquest cap de setmana del 4 i 5 de febrer torna la VIII Guíxols Cup al Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols. Després que no es pogués disputar en les classes Europa i 420 per les complicades condicions meteorològiques, aquest dissabte i diumenge entren en competició els ILCA amb més de setanta participants inscrits en ILCA 4, ILCA 6 i ILCA 7, entre els quals hi ha regatistes màster.

El format

La regata començarà el dissabte 4 de febrer a les 10:30 amb la reunió de tècnics. Serà a les 12:00 quan es doni la senyal d’atenció de la primera prova.

Hi ha programades un màxim de sis proves i se’n disputaran tres per dia. Es podrà navegar una prova extra si es va enrederit amb el programa. La regata serà vàlida amb una única prova.

L’entrega de premis es portarà a terme el diumenge 5 de febrer al voltant de les 17:00.

La regata

La competició, que va començar el 21 i 22 de gener amb les classes Europa i 420, segueix el model dels darrers anys i es desglossa en tres caps de setmana per tal de mantenir la qualitat de la regata i el nivell de satisfacció dels participants, que en destaquen el tracte personalitzat i proper. Després d’aquest segon cap de setmana de competició, la darrera cita serà amb els Optimist el darrer cap de setmana de novembre, en una prova que s’emmarcarà en el calendari de regates de la temporada 2023-2024.

La Guíxols Cup 2023 està patrocinada per Escola Nàutica Mediñà, Fast Mast, Imnasa i Helena Jornet Finques i compta amb el suport de la Federació Catalana de Vela, la Diputació de Girona i l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols.

La història

La Guíxols Cup, que porta el nom de la ciutat de Sant Feliu de Guíxols, va néixer l’any 2016 al Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols amb el suport de la Federació Catalana de Vela i de l’ajuntament de Sant Feliu de Guíxols amb els objectius d’organitzar una regata que homenatgés la passió per l’esport de la vela que hi ha al municipi, donar a conèixer la localitat a regatistes i familiars i generar un impacte econòmic positiu.

Des dels seus inicis ha rebut centenars de participants nacionals i internacionals. La darrera edició, la del 2022, va comptar amb 120 regatistes.

 

Foto: VI Guíxols Cup