El Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols inicia aquest cap de setmana la VIII Guíxols Cup, una de les regates estrella de l’entitat. S’espera que una vintena de regatistes hi participin en la classe Europa i que vint-i-dos més, agrupats en parelles, ho facin en 420.

La competició seguirà el model dels darrers anys i es desglossarà més d’un cap de setmana per tal de mantenir la qualitat de la regata i el nivell de satisfacció dels participants, que en destaquen el tracte personalitzat i proper. La següent cita serà la VIII Guíxols Cup en modalitat ILCA, que tindrà lloc el 4 i 5 de febrer. Tancaran els Optimist el darrer cap de setmana de novembre, en una prova que s’emmarcarà en el calendari de regates de la temporada 2023-2024.

La Guíxols Cup 2023 està patrocinada per Escola Nàutica Mediñà, Fast Mast, Imnasa i Helena Jornet Finques i compta amb el suport de la Federació Catalana de Vela, la Diputació de Girona i l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols.

El funcionament de la regata

La regata començarà el dissabte 21 de gener a les 10:30 amb la reunió de tècnics. Serà a les 12:00 quan es doni la senyal d’atenció de la primera prova.

Hi ha programades sis proves en total i se’n disputaran tres per dia. Es podrà navegar una prova extra si es va enrederit amb el programa. La regata serà vàlida amb una única prova.

L’entrega de premis es portarà a terme el 22 de gener al voltant de les 17:00.

La història

La Guíxols Cup, que porta el nom de la ciutat de Sant Feliu de Guíxols, va néixer l’any 2016 al Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols amb el suport de la Federació Catalana de Vela i de l’ajuntament de Sant Feliu de Guíxols amb els objectius d’organitzar una regata que homenatgés la passió per l’esport de la vela que hi ha al municipi, donar a conèixer la localitat a regatistes i familiars i generar un impacte econòmic positiu.
Des dels seus inicis ha rebut centenars de participants nacionals i internacionals. La darrera edició, la del 2022, va comptar amb 120 regatistes.

 

(FOTO: VI Guíxols Cup)