Quim Ferrer, regatista del Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols, ha quedat subcampió d’Espanya d’ILCA 4 a la Copa d’Espanya celebrada del 18 al 21 de gener al Reial Club Nàutic de València. Amb aquest resultat, l’esportista de ganxó, de 16 anys, s’ha classificat pel Campionat Europeu de la Classe ILCA, que tindrà lloc del 5 al 12 d’abril a Izola, Eslovènia. La seva companya d’equip, Mireia Garriga, va quedar 6a classificada a la categoria sub16 femenina i també l’acompanyarà a l’europeu.

Des del Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols es valora aquesta fita com un reconeixement a l’esforç dels regatistes, famílies i tècnics del club. Alhora, considera que es fa palès el bon estat de salut dels seus equips de regates a nivell nacional i que es consolida l’aposta que fa per l’esport de la vela.

La Copa d’Espanya

La Copa d’Espanya d’ILCA va aplegar 143 embarcacions d’arreu de l’estat. El CNSFG hi va participar amb 5 esportistes: Quim Ferrer, Mireia Garriga, Sofia Constans, l’Ènia Pallí i en Biel Cianfagna. Tots quatre estan classificats entre els 21 millors regatistes del rànquing català.

El campionat va estar marcat per les condicions meteorològiques extremes, amb un primer dia amb vents forts d’entre 20 i 25 nusos, pluja i onades de fins a 2 metres d’alçada que van permetre a l’organització celebrar 3 proves. El regatista del CNSFG Quim Ferrer va aconseguir situar-se en 2n lloc de la classificació general provisional, aconseguint uns parcials de 3-1-2 a les proves del dia, empatat amb el canari Alfonso Pérez (RCN Arrecife) que liderava la classificació.

El segon i tercer dia de campionat van estar condicionats per la manca de vent, que només va permetre celebrar una prova amb un vent de 7 nusos d’intensitat.