El Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols ha acollit aquest cap de setmana la primera ronda de la IX Guíxols Cup amb una setantena de regatistes, 25 en ILCA 4 i 45 en ILCA 6. Destaca el paper dels regatistes del Club Nàutic Sant Feliu, que han fet diversos podis.

En ILCA 4 l’or ha estat per Miguel García del Club Nàutic Cambrils, la plata per Toni Autonell del Club Nàutic El Masnou i el bronze per Joan Fargas del CN Cambrils. En categoria femenina, la regatista local Mireia Garriga ha fet el primer lloc, mentre que la també ganxona Sofia Constans ha quedat tercera.

A la modalitat d’ILCA 6, Ot Puig del Club Nàutic Vilanova s’ha proclamat vencedor. L’han seguit al podi Laura Pedraza del CN Arenys de Mar i Bosco Mañas del Club Nautic El Masnou. El regatista del CN Sant Feliu de Guíxols Ricard Garriga ha quedat quart a la classificació general i tercer masculí.

La competició

La regata ha finalitzat amb un total de 4 proves per grup, dues dissabte i dues diumenge. Malgrat que les jornades es van aixecar sense vent, un garbí suau que es va aixecar a partir del migdia va permetre disputar la competició.

L’entrega de premis s’ha portat a terme aquest diumenge amb la presència de la regidora d’esports de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, Mireia Borrego, i el secretari català de la classe ILCA, Javier Samón. En representació de la junta del Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols hi han assistit Josep Mediñà i Joaquim Rutllant.

La IX Guíxols Cup seguirà el 3 i 4 de febrer amb les classes d’Europa i 420.

La regata

La Guíxols Cup, que porta el nom de la ciutat de Sant Feliu de Guíxols, va néixer l’any 2016 al Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols amb el suport de la Federació Catalana de Vela i de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols amb els objectius d’organitzar una regata que homenatgés la passió per l’esport de la vela que hi ha al municipi, donar a conèixer la localitat a regatistes i familiars i generar un impacte econòmic positiu.

La Guíxols Cup 2024 està patrocinada per Escola Nàutica Mediñà, Fast Mast, Imnasa i Helena Jornet Finques i compta amb el suport de la Federació Catalana de Vela, la Diputació de Girona i l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols.