Actualitat

El submarí científic ICTINEU 3 arriba el 30 de setembre al CN Sant Feliu

19 Setembre, 2016

Una col·laboració entre ICTINEU Submarins i el Centre d’Arqueologia Subaquàtica de Catalunya, CASC, permetrà documentar millor els jaciments coneguts, i ampliar la carta arqueològica fins a molta més profunditat.

La campanya, dirigida pel CASC, es desenvoluparà en aigües de St. Feliu de Guíxols, Palamós i Llafranc, investigant llocs com el Rec de Begur, o l’entorn de les illes Formigues, escenari de molts naufragis fortuïts i de fets històrics com la Batalla de les Formigues de 1285 entre la flota catalana i la francesa, descrita molt detalladament a les cròniques de Ramon Muntaner.

Aquesta campanya dóna continuïtat a la que van fer l’any passat al Port de la Selva i pretén ser l’embrió d’un seguit de campanyes pluridisciplinars en col·laboració amb administració, universitats, centres de recerca i entitats. Un projecte ambiciós, a 5 anys, per contribuir a conèixer millor el patrimoni cultural i natural submergit.

El Museu d’Arqueologia de Catalunya farà una convocatòria de premsa al final de la campanya on es presentaran els primers resultats científics.

 

 

Una campanya de micromecenatge per co-finançar l’exploració científica

Nou repte: aconseguir 27.000€ en tres setmanes.

En aquesta col·laboració el CASC, a més de dirigir la campanya, hi aporta la logística, el vaixell de suport, els submarinistes, etc. Per la seva part, Ictineu Submarins aporta l’Ictineu 3, els pilots i l’experiència d’operació amb submarí. Resta doncs cobrir les despeses de mobilització, assegurances, operació i manteniment del submarí.

La capacitat econòmica de l’empresa permet oferir com a molt 3 o 4 dies d’immersió en total, però l’objectiu és fer al menys 3 dies d’immersió cada setmana durant tot el mes d’octubre per poder explorar i documentar una zona més àmplia. Per a això es necessita suport econòmic addicional i per això l’equip de l’ICTINEU 3 re-orienta la campanya de micromecenatge que tenia oberta per a aconseguir els 27.000 € que permetran assegurar al menys 12 immersions i d’aquesta manera posar el submarí al servei de la ciència i de la societat.

L’ICTINEU 3 és probablement el projecte tecnològic amb més suport de micromecenatge, de la Unió Europea, amb més de 2.000 col·laboradors i més de 200.000€ recaptats en tres campanyes. Gràcies a ells el submarí ja és una realitat i ja està a disposició de la ciència.

L’equip de l’ICTINEU 3 fa una crida a patrocinadors i petits mecenes a contribuir econòmicament en l’exploració de les costes catalanes, ara que el país disposa d’un dels millors submarins científics del món: http://www.ictineu.net/patrocini/donacions/

 

FONT: Ictineu Submarins SL

Social: Share on Facebook Tweet about this on Twitter

Sponsors


Col·laboradors

Com arribar al Club?

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de privacitat

ACEPTAR
Aviso de cookies