El director general de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez, acompanyat de l’alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas, ha visitat aquest divendres les obres del port de Sant Feliu. Els ha acompanyat la gerent del Club Nàutic Sant Feliu, Maribel Vela, i el director de serveis territorials de TES, Pere Saló.
En referència a les actuacions, Joan Pere Gómez, ha dit que “invertim 2,6 milions en la reparació dels danys estructurals ocasionats pel temporal Gloria a Sant Feliu de Guíxols i a Palamós”. Gómez ha afegit que “estem treballant amb el reforç de les infraestructures, per garantir la seguretat dels usuaris i les instal·lacions, i per adaptar-les a futurs temporals i al canvi climàtic”.
Obres de reparació al port de Sant Feliu de Guíxols
El port de Sant Feliu de Guíxols va patir danys estructurals al tram final del dic de recer del costat de la bocana que queda fora de l’àmbit de protecció del dic exempt, amb una pèrdua important de blocs de formigó. Les obres d’emergència en la reposició de blocs de formigó per reparar la part afectada del final del dic de recer i assegurar així la seva estabilitat davant de futurs temporals, per tal de donar millor recer a les embarcacions i les persones que treballen al port ganxó. L’actuació suposa una inversió d’1,7 milions d’euros i es preveu enllestir durant el mes de setembre.
L’acció de l’onatge del temporal Gloria va provocar una pèrdua de blocs de protecció al tram final del dic de recer, reduint la seva estabilitat. Per garantir la seguretat dels usuaris i de les instal·lacions, es va decidir reparar els danys estructurals.
El projecte d’obres en execució comprèn la reposició de peces d’escullera i de blocs de formigó a la part afectada de l’extrem del dic. L’actuació ha començat amb la construcció dels blocs de formigó en el mateix port. En total s’han de construir 284 blocs de formigó de 40 tones per unitat i 140 blocs de 18 tones cadascun. Un cop estiguin construïts, començaran a col·locar-se els blocs de 18 tones amb una grua a la zona menys exposada a l’acció de l’onatge. Després, es col·locaran els blocs de formigó de 40 tones a la zona que impacta més l’onatge, i també es col·locaran pedres d’escullera de 5 tones.
A més, s’ha tornat a col·locar la balisa verda amb desperfectes a causa del temporal, que serveix per senyalitzar l’entrada dels vaixells al port i que és tot un emblema per a la ciutat guixolenca.